Meer informatie over een borstvergroting


In dit artikel zullen we wat meer informatie geven over een borstvergroting, hoelang duurt de operatie, wat gebeurt er na de operatie etc.

Waarom een borstvergroting?

Er zijn tal van redenen om een borstvergroting te laten uitvoeren. Dit kan simpelweg zijn omdat je vindt dat je (te) kleine borsten hebt of omdat je niet tevreden bent met bijvoorbeeld de vorm. Ook laten veel mensen een borstvergroting uitvoeren omdat ze vinden dat ze hangborsten hebben gekregen. Dit is allemaal prima te verhelpen met een operatie aan de borsten.

Hoelang duurt de operatie van een borstvergroting?

Een operatie aan de borsten duurt ongeveer 1 uur. U wordt hierbij onder gehele narcose gebracht en zult er dus niks van merken. Bij de meeste methoden voor deze behandeling wordt er een kleine insnede gemaakt onder de borsten. Hierna worden de protheses ingebracht en wordt de snede weer dichtgehecht. Hierna wordt een steungaas aangebracht.

Wat gebeurt er na de borstvergroting?

Vrijwel altijd kunt u de dag van de operatie weer naar huis. U dient wel het steungaas nog enkele dagen te dragen (ongeveer een week). U moet wel voorzichtig zijn de eerste weken. Zo kunt u niet (intensief) sporten, maar ook geen zwaar werk uitvoeren. Met de tijd kunt u dit uiteraard wel weer, maar het heeft even de tijd nodig om te genezen.

Lees hier meer informatie over een borstvergroting. Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.